25 februari 2007

Er was eens...

Vorig jaar juli kregen wij de sleutels van ons eerste huis. Wat een ruimte als je een appartement gewend bent! Er was wel het nodige te doen in huis. Dit huis is een voormalig huurhuis, dat we gekocht hebben van de woningstichting. Er heeft een oude meneer gewoond die graag tuinierde, maar na zijn dood heeft zijn dochter het nodige uit de tuin gegraven. De woningstichting heeft daarna iemand met een bosmaaier gestuurd die op de grote heesters na alles gekortwiekt heeft. Zelfs de hortensia!
Wat nog schandaliger was: ze hebben na het tekenen van het koopcontract de kronkelwilg-boom in de achtertuin omgehakt! Dit op aanvraag van de buurvrouw, die altijd erg veel last had van de vallende takjes. Kijk, een kronkelwilg zou nou ook niet direct mijn eerste keuze zijn, maar hij stond daar wel mooi en bood ons privacy tegen de blikken van de achterburen. We hebben er nog juridisch naar laten kijken (er waren nog wat meer dingetjes mis), maar dat zou een langdurig gebeuren worden. We hebben maar besloten om de boel de boel te laten en onze energie op een positieve manier in te zetten, er was ten slotte nog genoeg te doen in huis!

1 opmerking:

Anoniem zei

Veel succes met jullie nieuwe tuin (en de buurvrouw LOL).
Ik kom zeker het vervolg van je tuinavonturen lezen !

Ik wens je een super tuinseizoen toe en hopelijk komen er nog verborgen schatten boven (zoals die Hemerocalis) die de bosmaaier hebben overleefd.

 
Who links to my website?