15 mei 2007

Kantje boord

Pluis is niet een beetje ziek, pluis is heel ziek. Waarschijnlijk heeft ze iets bij zich gedragen en is het door de spanning van het verhuizen uitgebroken. De dierenarts denkt aan kattenziekte, omdat ze een hele lage leukocytentelling heeft, maar een aantal van de andere kenmerkende symptomen vertoont ze gek genoeg weer niet.
Gisteravond zijn we weer met haar naar de dierenarts geweest die ons toen de optie gegeven heeft haar een spuitje te geven (walgelijk eufemisme) of het nog even te proberen, met een 10% kans op overleven. Een hele akelige gedachte.
Omdat ze zich wel rot voelt maar geen pijn schijnt te hebben hebben we besloten om haar toch de kans te geven. Ook omdat de symptomen niet helemaal kloppen. Afgelopen nacht heb ik haar ieder anderhalf uur gevoerd door met een spuitje een soort astronautenvoer in haar bekje te druppelen. Ze had van de dierenarts nog een pijnstillertje gekregen en die combinatie lijkt haar er weer bovenop te krijgen. Om de paar uur krijgt ze bovendien een tabletje tegen de misselijkheid zodat ze hopelijk haar eten binnen houdt.
Tot nu toe is het goed gegaan, ze is de nacht (stukken) beter uitgekomen dan dat we 'm in zijn gegaan. Om een uur of 10 zaten we hier met een slap vaatdoekje waar geen puf meer in zat, om 2 uur 's nachts sprong mevrouw bij mij op de bank en gaf een kopje. Wat een verschil!
In de ochtend begon het weer slechter met haar te gaan. Ik heb het vermoeden dat de misselijkheids-pilletjes niet de volle 8 uur werken zoals de dierenarts gezegd had dus in overleg geven we die nu iets eerder. Verder vertoonde ze weer tekenen van uitdroging, dus ze heeft wederom onderhuids vocht toegediend gekregen.
De laatste uren is ze redelijk stabiel. Ik blijf haar iedere anderhalf uur voeren en wanneer nodig medicijntjes toedienen. Mocht het inderdaad kattenziekte zijn dan is de grootste crisis achter de rug en zijn haar overlevingskansen wat gestegen (30-50%) maar het is nog steeds oppassen dat ze niet terugvalt.

Het is zo ontzettend eng om een vrolijk speels beest in zo'n ontzettend korte tijd helemaal af te zien takelen. Nu zie je maar weer hoe belangrijk het is een diertje goed te vaccineren. Met eens in de paar jaar een prikje kan al deze ellende voorkomen worden.
Wij blijven waken over onze lieve Pluis en zullen alles doen om haar er doorheen te slepen. Met de lieve hulp van de kattenopvang waar ze vandaan komt en de dierenarts proberen we alles in het werk te stellen om haar er bovenop te helpen. Zet'm op Pluisie!

2 opmerkingen:

bart zei

Gelukkig zijn katten taaie beestjes die van heel ver kunnen terugkomen. Ik duim dat Pluis er bovenop komt!

Ellen zei

Ach Cara, wat een toestand zeg!!! Voor Pluisje is het heel fijn dat ze nu zo'n ontzettend lieve verzorgster heeft. Jij gelooft in haar en dat doet haar heel goed!!!
Geef haar maar een aai over haar bolletje en een kriebeltje onder haan kinnetje van mij.
Succes!

 
Who links to my website?