21 mei 2007

Een week later

Langzamerhand vinden we onze balans weer een beetje terug. Vanmiddag na het werk had ik voor het eerst weer zin om de tuin in te duiken. Wat was er veel te zien! Wat kan er toch veel gebeuren in een week he. Het onkruid, dat laatst al aanwezig was, is natuurlijk ook alleen maar gegroeid, maar dat komt later wel.
De eerste Passiebloem is vandaag open gegaan. Of gisteren natuurlijk... dat weten we nu niet zeker. Wel de rest van de stuik af gezocht maar dit is echt de enige nog.
De eerste Prikneus (Lychnis coronaria) is ook open.
Eerder heb ik een aantal van die dozen 'gemengd allerlei' (bolletjes) geplant in de tuin. Dit is daar het resultaat van. Alleen weet ik even niet meer wat het nou moest zijn... erg he. Wel mooi, dus niks te klagen!
Hier nog zo'n mysterieus bloemetje. Ik heb de dozen nog wel ergens liggen dus ik kan het wel nakijken maar ik ben gewoon LUI vanavond.
De laatste verrassing is het kleine stamroosje. Vorig jaar deed die het heel slecht en dit jaar is hij maar aan een kant uitgelopen. Toch zitten er verschillende knopjes in en eentje is er al open. Een schattig mini-roosje.
De bijtjes en hommeltjes hebben hun werk toch goed gedaan dit voorjaar want de Reine Claude zit flink vol met 'pruumkes'. Ik vraag me af of ik ze niet wat zou moeten uitdunnen zodat de overige vruchtjes meer ruimte hebben om te groeien.
Niet op de foto maar wel in de tuin: een hele hoop Papavers die aan het opkomen zijn. Ik ben gek op Papavers en Slaapmutsjes. Voordat ik die op de foto zet moet ik (ijdeltuit) er echter nog het nodige aan onkruid tussenuit plukken. En het zou ook leuk zijn als ze in bloei kwamen he...
De rotzakken van distels hebben ook alweer de kop opgestoken. Dat wordt weer met de dikke geplastificeerde handschoenen aan werken, anders ben ik helemaal lek. Genoeg te doen nog dus de komende dagen. Werk schuurt de ziel.

2 opmerkingen:

Ellen zei

Leuke foto's Cara. En mooie bloemen zeg! Ik heb de anemoontjes gezaaid, ik ben benieuwd. Je roosje is schattig! Ik kwam in de nieuwe tuin ook een klein roosje tegen, een gele. Zo'n mooie foto is een leuk idee, zal ik ook eens doen. En die distels... balen he?! Ik weet waar je het over hebt. Ik heb zelf ook pas al het onkruid weg gehaald, het lijkt wel of je tuin een metamorfose krijgt dan. Eigenlijk zou je 'voor' en 'na' foto's moeten maken, hihi. Onze pruimenbomen zitten ook vol met pruimen maar die bomen zijn ong 7,5 meter hoog, die kunnen we niet uitdunnen. Ik weet ook niet of het echt nodig is. Bij druiven wel, maar pruimen weet ik niet.
Succes met je distels ;oD

Frank zei

Hele mooie foto's!

Als zou eens proberen om deze in te sturen naar een tuinfotowedstrijd!

Op http://www.onlinetuinieren.nl kan je met dit soort foto's mooie prijzen winnen!

Groetjes

Frank

 
Who links to my website?